Evenimente

THE LONDON INTERNATIONAL

ANTIQUARIAN BOOK FAIR

 

     In perioada 13 - 15 Iunie a avut loc la centrul expozitional Olympia din Londra, unul dintre cele mai mari targuri anuale de carte veche. Aflat la a 58-a editie, targul de anul acesta s-a bucurat de un succes bine meritat. Organizatorii (Antiquarian Booksellers' Association) au declarat ca s-a inregistrat un numar de vizitatori mai mare cu 18% decat anul trecut, iar vanzarile au atins per total £3.35 milioane.

     Printre expozantii veniti din 22 de tari am cautat si chiar am sperat sa gasesc unul din Romania. Nu a fost sa fie anul acesta, dar voi cauta si la anul viitor! Targul a oferit celor interesati o gama larga de carti rare, manuscrise, harti, fotografii si diverse alte printuri si obiecte din epoca de inceput a scrisului. Sa incerc aici sa enumar doar cateva din cele vazute ar fi nedrept si foarte greu in acelasi timp. Nu as sti ce sa mentionez mai intai: scrisori personale ale unor regi si regine europene sau exemplare ale primelor carti de geografie si astronomie? planurile de arhitectura ale palatelor de pe valea Loarei sau carti ale primilor naturalisti? Oricare ar fi fost interesul, cu siguranta acesta era locul potrivit sa gasesti.

     As mentiona aici si laudabila idee a organizatorilor de a oferi transport gratuit cu taxiul sau cu ricsa celor interesati sa viziteze Rare Books London (targ de carte rara) organizat in aceeasi perioada.    

     Va las in continuare in compania imaginilor, cu scuzele de rigoare pentru calitatea lor. 
 


 

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu