Definitiile noastre

Pentru a face mai usor de inteles informatia care circula in jurul nostru suntem nevoiti sa lamurim cateva confuzii nascute din diversitatea de definitii aflate in diferite surse. Nu ne dorim ca aceste definitii sa fie litera de lege ci doar repere ajutatoare:

ANTIC (substantiv). In romana, candva (pana la caderea comunismului), termenul era folosit pentru obiecte ce aveau legatura cu perioada de pana la caderea completa a Imperiului Roman (a doua jumatate a secolului al V-lea) Astazi, in on-line, cel mai des se gaseste definitia de: mai vechi de 100 ani. Dar in restul lumii termenul se foloseste pentru a defini obiecte care sunt mai vechi de 20- 30 de ani, in functie de zona sau tara. Noi vom folosi termenul de antic/antichitate pentru obiecte care sunt mai vechi de 30 de ani.
VINTAGE. Noi nu vom folosi termenul ca sa retrezim o poveste romantica despre vin, ci ne vom focaliza pe radacina din franceza de vingt, adica douazeci. Pentru noi vintage inseamna de douazeci de ani, altfel spus, ce este intre antic si modern.
RETRO este tot ce este vintage si antic si devine din nou la moda. Retro nu defineste o perioada de timp ci o stare a unui lucru ce revine din trecut.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu